24 Eylül 2009 Perşembe

kalamar tarifi

Geçen hafta bayram tatili sebebiyle İzmirdeydim. Evde kalamar yaptık. Kalamar tarifi: 1 kilo kalamar, 3 limon, 2 kaşık şeker, yarım çaybardağı bira, 1çay bardağı madensuyu, 1 çorba kaşığı karbonat. Kalamarları temizledikten sonra halka şeklinde doğruyoruz. Malzemeni hepsini karıştırıp kalamarlarıda içine atıp, elimizle 15-20 dk. yoğuruyoruz. 2-3 saat karışımda beklyen kalmarları buzdolabı poşetine koyup 1 gece dondurucuda bekletiyoruz. Tuz un karışımına bulayıp, derin bir tavaya koyduğumuz ve çok ısıttığımız sıvıyağda 1 dk kadar pişirip servis yapıyoruz.
Ha bu arada tarator sos olmadan olmaz değil mi? Hemen onun da tarifini vereyim. 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, yarım limon, ekmek kırıntısı isteğe göre dereotu veya istenilen baharat varsa ceviz içi konularak tarator sosumuz hazırlanır.Harika olmuştu. Tavsiye olunur. Ben yanında soğuk birayla bayıldım... Resimlerini de yayınlarım bi ara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder